HAM Radio

Last updated on 2017-09-04

This is my HAM Radio page for my radio friends. The following content will be Danish only.


Mig

Mit navn er Morten Jakobsen jeg går også som OZ8MJ, eller HT30 på CB båndet. Min D-Licens fik jeg d. 22 Maj 2017, hvor jeg sendte på 70CM båndet første gang. Jeg forventer at tage en prøve på et senere tidspunkt og få en større licens, men indtil da så må D'ern være nok.

Jeg sendte første gang 8 januar 2017, på 27.355 under navnet "Station Morten" - der gik dog ikke mange timer før jeg hed HT30, og kom med i Hotel-Tango klubben. Jeg lånte en President Lincoln og en gainmaster af HT45, som jeg sendte med på 11 meter, hvilket jeg sætter stor pris på (Tak Leif!). Jeg har afleveret udstyret tilbage til HT45, og er derfor ikke aktiv på 11 meter for tiden. Derfor kan du bedst træffe mig på 70CM/2M under OZ8MJ. Der har jeg (næsten) altid en radio tændt.

På 70CM og 2M sender jeg med en Baofeng UV-5RE Plus håndholdt med en Nagoya NA-771 dual band antenne. Til denne radio har jeg lavet en fil med alle 70CM repeatere, denne kan indlæses i radioen ved brug af programmet chirp. Min radio står for det meste på Røret i Gladsaxe, og så lytter jeg gerne på lokale simplex kanaler afhænglig af min position.


DMR

Jeg har lavet en lille player til DMR-DK (kilde) - den kan du finde på min DMR-DK side.


Programmering af radio

Jeg har lavet en CSV fil til min Baofeng UV-5RE Plus, den er lavet i chirp og dækker hele landet. Du kan hente den på denne side: Chirp CSV fil til 70CM repeatere. Ønsker til filen kan sendes til mig via radio OZ8MR eller skriv en besked til mig via de sociale medier.

Jeg hjælper gerne hvis du ikke har udstyret til at programmere din radio, hvis den er kompatibel med mit kabel og chirp, jeg opholder mig som regel i Roskilde eller København.


Hardware


Her er nogle ressourcer som jeg har brugt: